Tuinontwerp

Beste basis voor een prachtige tuin

Als je een nieuwe tuin wilt, dan heb je vast ideeën bij wat je wel en niet wilt. Toch zie je het totaalplaatje misschien nog niet helemaal voor je. En dat is logisch, want het ontwerpen van een tuin is een vak apart. Het tuinontwerp is met reden een belangrijk onderdeel van een tuin die jaren meegaat. Er wordt uiteraard gekeken naar je wensen, gecombineerd met de mogelijkheden die de tuin te bieden heeft.

Waar komt bijvoorbeeld de zon op en waar hij gaat onder? Wat betekent dat voor de plaatsing van beplanting? Houd je van tuinieren of heb je liever een onderhoudsarme tuin? Wil je een terras in de zon of liever in de schaduw (of allebei)? En zijn er nog andere dingen waar je bij stil wilt staan, zoals speelplekken voor kinderen, toegankelijkheid van het huis, schuur of garage en andere tuininrichting? De tuinarchitect van Totaaltuin Friesland stelt deze en andere vragen om met jou tot het beste tuinontwerp te komen.

Benieuwd naar de door ons aangelegde tuinen in Friesland?

Bekijk hier al onze tuin cases!

Onze tuinen

Kosten tuinontwerp

Het tuinontwerp van Totaaltuin bestaat uit een plattegrond in kleur en op schaal. Als je wilt, kunnen wij elementen aanbrengen om het ontwerp verder te illustreren. Denk aan details en doorsnedes. Voor de beplanting ontvang je ook een plattegrond met een overzicht van de bijbehorende planten en onderhoudsadvies. Dit heet het beplantingsplan. Totaaltuin Friesland realiseert basistuinen en exclusieve tuinen. De prijs voor een tuinontwerp is vanaf € 200.

Bekijk prijsoverzicht
Ontwerp 2

Zo pakken wij het aan

Kennismaking gesprek

Stap 1

Ralph komt graag persoonlijk kennismaken. We vragen naar je wensen en meten de tuin op.

Tuinontwerp

Stap 2

Onze tuinarchitect komt langs om dieper in te zoomen op wat je precies wilt. Dit wordt vertaald naar het tuinontwerp.

Advies op maat

Stap 3

Aan de hand van het gesprek maakt de tuinarchitect een tuintekening op maat. Ook wordt er een beplantingsplan opgesteld.

Beplantingsplan delen

Stap 4

Het tuinontwerp en beplantingsplan worden met je gedeeld; waar nodig kan dit nog worden aangepast.

Tuinaanleggen

Stap 5

Ben je akkoord? Dan kan de tuin op basis van het ontwerp worden aangelegd, iets wat Totaaltuin Friesland graag voor jou verzorgt.

Waarom eigenlijk een tuinontwerp?

Een tuin aanleggen kost tijd én geld. Het is een investering waarin je van tevoren de juiste keuzes wilt maken. Hoogteverschillen in de tuin hebben bijvoorbeeld invloed op hoe je tuin er na verloop van tijd uitziet. Hetzelfde geldt voor de zonnestand, grondsoort(en) en ligging van de tuin. Kortom, jouw droomtuin en de duurzaamheid daarvan begint bij een doordacht plan. Onze tuinarchitect zorgt dat dit plan er komt in de vorm van het tuinontwerp.

Hierin worden bijvoorbeeld de volgende zaken opgenomen:

  • Jouw wensen
  • Geschikte plantsoorten
  • Hoogteverschillen in de tuin
  • Zonnestand
  • Grondsoorten
  • Specifieke tuininrichting, zoals een veranda of overkapping
  • Gebruik van (duurzame) materialen
  • Omringend landschap
  • Sfeer en architectuur van de woning en de vertaling hiervan naar de tuin

Dit vind je misschien ook interessant:

TotaaltuinFriesland Jeffrey hovenier

Kennismaken met totaaltuin, de hovenier van Friesland?

Geoffrey komt graag bij je langs om je te vertellen over de mogelijkheden!